همه چيز دان همه چيز دان .

همه چيز دان

خريداران فرش دستباف ۵۰ ميليون تومان وام مي‌گيرند/ آغاز فروش اقساطي فرش دستباف از ابتداي ۱۴۰۰

رئيس مركز ملي فرش خبر داد؛

خريداران فرش دستباف ۵۰ ميليون تومان وام مي‌گيرند/ آغاز فروش اقساطي فرش دستباف از ابتداي ۱۴۰۰

 


رافع گفت: بر اساس تفاهم منعقد شده با صندوق كارآفريني اميد، به خريداران فرش دستباف، ۵۰ ميليون تومان وام با نرخ ۴ درصد پرداخت مي‌شود.

فرحناز رافع، رئيس مركز ملي فرش ايران در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و كشاورزي گروه اقتصادي باشگاه خبرنگاران جوان،گفت:هنر-صنعت فرش دستباف، عامل بسيار تاثير گذاري در حوزه اقتصاد كشور است كه مي‌تواند سبب رشد اقتصادي كشور شود يعني مي‌تواند نقش موثري در توسعه اقتصاد غير نفتي داشته و به نوعي جايگزين صادرات نفت باشد.

 


رافع ادامه داد: به دليل اين اهميت بسيار ويژه فرش دستباف، براي توسعه تجارت آن فعاليت‌هاي مختلفي انجام داديم كه يكي از اين فعاليت‌ها، كمك به خريد اقساطي فرش دستباف توسط خانواده‌هاي ايراني و ترويج فرهنگ استفاده از اين فرش در داخل كشور است.

 


او تصريح كرد: متاسفانه فروش فرش دستباف در داخل كشور با مشكل مواجه شده به گونه‌اي كه طي چند سال اخير، خانواده‌هاي ايراني به دليل اينكه اين نوع از فرش قيمت بالايي دارد برخلاف تمايل به خريد، نمي‌توانستند آن را خريداري كنند.

 


رئيس مركز ملي فرش تاكيد كرد: هدف از پرداخت وام براي خريد فرش دستباف اين است كه به مردم ايران بگوييم، فرش دستباف مي‌تواند براي شما به منزله يك كالاي ارزشي مثل زمين، منزل يا خودرو باشد و ارزش افزوده بالاتري دارد. يعني با خريد هر فرش دستباف از يك خانواده ايراني به طور مستقيم و چندين خانواده ديگر به طور غيرمستقيم حمايت و ده‌ها شغل جديد ايجاد مي‌شود، چون يك زنجيره بسيار بزرگ است.

 


بيشتر بخوانيد

قيمت لمينت دندان 1400

او افزود: به همين منظور تفاهم نامه اي امضا كرديم تا بتوانيم از مراكز رشد، شركت‌هاي خصوصي و شتاب دهنده‌هاي خود در اين زمينه حمايت كنيم. اين حمايت در جهت زنجيره ارزش فرش است كه شروع آن با خريد فرش انجام مي‌شود.

 


اين مقام مسئول اظهار كرد: علت اينكه يك شركت خصوصي را انتخاب كرديم اين بود كه مبتني بر فناوري و اطلاعات فعاليت مي‌كند و مي‌توانيم به اين شكل، فرش دستباف را به صورت فروشگاه‌هاي موجود در بستر آنلاين علاوه بر بستر حضوري به فروش برسانيم. به نخوي كه در هر روستا يك فروشگاه داشته باشيم.

 


او ادامه داد: تامين مالي اين طرح بر اساس طرح تامين مالي تار و پود در صندوق كارآفريني اميد انجام و با شعار «هر خانواده با خريد يك قالي ياري مي‌دهد ما را به كارآفريني از براي يك ميليون نفر ايراني»، اجرا مي شود.

 


رافع گفت: آغاز به كار فروش فرش دستباف به اين شيوه، از ابتداي سال ۱۴۰۰ خواهد بود كه البته بستر‌هاي آن از همين اكنون مهيا شده است.

 


او ضمن ابراز اميدواري از تاثيرگذاري اين طرح در آشتي مردم با خريد فرش دستباف و حمايت از جوانان فعال در اين عرصه، بيان كرد: بر اساس اين تفاهمنامه، قرار بر اين شد كه هر دو طرف آن، خيلي به جزئيات كار طرف مقابل دخالت نداشته باشند؛ بنابراين در ميزان اعتبار كلي اين طرح نمي‌توانيم دخالتي داشته باشيم، اما به صورت كلي قرار بر اين است كه صندوق كارآفريني اميد، حداكثر ميزان تسهيلاتي كه براي هر فرد در نظر مي‌گيرد معادل ۵۰ ميليون تومان با نرخ  ۴ درصد باشد.

مقالات ديگر: قاليشويي تهرانپارس


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۵ اسفند ۱۳۹۹ساعت: ۰۳:۳۷:۵۸ توسط:ادمين موضوع: نظرات (0)

مروري بر آثار «نقاشي خط» و «خط فرش» احمد ميرزا در راوي هنر



 


مروري بر آثار «نقاشي خط» و «خط فرش» احمد ميرزا در راوي هنر

 


گالري راوي هنر از ۲۲ اسفند ميزبان منتخبي از آثار احمد ميرزا (ميرزازاده) هنرمند عرصه نقاشي‌ و نقاشي‌خط مي‌شود.

 

 

 

 


به گزارش خبرگزاري  شبستان و به نقل از روابط عمومي نمايشگاه، «احمد ميرزا» (ميرزازاده) درباره فضاي آثار اين نمايشگاه و تفاوت آن با نمايشگاه‌هاي قبلي‌اش گفت: اين هفتمين نمايشگاه انفرادي من است. سه نمايشگاه انفرادي خارج از كشور و چهار نمايشگاه هم در داخل كشور داشته‌ام. اين نمايشگاه شامل تعدادي خط‌فرش، خط آئينه و كارهاي اسپيرال يا چرخشي است كه خط‌ها در آن‌ها دفرمه شده و مفهوم دگرگوني و استحاله را به مخاطب مي‌رساند. به لحاظ ابعاد بيشتر آثار بزرگ و تعدادي هم كارهاي كوچك است.

 


وي در توضيح سبك ابداعي خود با عنوان «خط فرش» بيان كرد: خط فرش اصطلاحي است كه براي اولين بار در نمايشگاه سال گذشته‌ام در گالري شكوه به كار رفت. اين اصطلاح بعد از گفتگويي طولاني كه با مدير هنري‌ام داشتم به ذهنم خطور كرد. در تكنيك خط‌فرش، تكه‌هاي فرش‌هاي قديمي و دست‌بافت كه ساليان سال زير پاي ما ايراني‌ها بوده، تبديل مي‌شوند به حروف خوشنويسي، انگار مي‌خواهند حرفي از دل تاريخ و از گذشته‌ها بزنند. براي اين مجموعه تعدادي فرش مندرس و صدمه‌ديده كه قابليت ترميم و مرمت نداشتند خريدم. زماني كه مي‌خواستم اين فرش‌ها را بريده و قطعه‌قطعه كنم تا از دل آن اين حروف را درآورم، اين كار خيلي سخت بود چون خودم تعلق‌خاطري به اين دست‌بافت‌هاي زيبا و رويايي دارم. اما اين فرش‌ها بايد تكه‌پاره شده و تبديل به حروف شود تا روي بوم حرف تازه‌اي بزنند.

 


اين هنرمند درباره وضعيت اين روزهاي نقاشي خط در ايران نيز تصريح كرد: اين روزها بازار دچار يك ابتذال و تكرار شده و آن را به صنايع‌دستي بي‌كيفيت تبديل كرده است. حتي در سطح برخي گالري‌هاي معروف يا حراجي‌ها نيز اين مسئله ديده مي‌شود. اكثر گالري‌ها از برگزاري نمايشگاه نقاشي خط دوري مي‌كنند و دليل آن را تقليدي بودن يا ضعف آثار مي‌توان دانست. از طرفي متخصصين اين عرصه براي تشخيص آثار فاخر و آوانگارد بسيار كم هستند. همين باعث شده كشف يك هنرمند نوظهور در عرصه هنر به تعويق بيفتد.

 


وي با بيان اينكه ضعف ساختاري آثار هنري گاهي در ميان پيشكسوت‌ها نيز ديده مي‌شود، گفت: فضاي مجازي و ديجيتال به رشد قارچ گونه نقاشي خط كمك كرده است. از طرفي برخي از خوشنويسان بدون آموزش مباني نقاشي و طراحي به عرصه رنگ و قلم‌مو پا نهاده‌اند و نمي‌توانند آثار استاندارد خلق كنند. پس ناچار به تقليد رو مي‌آورند و آثاري خلق مي‌كنند كه در آينده اين آثار مبتذل باعث خجالت خودشان خواهد بود. آن‌ها كه هنوز در فضاي سنتي قرار دارند براي فروش يا ديده شدن دست به رنگ و بوم مي‌زنند و از بد حادثه سعي در ساختارشكني و مدرنيزه كردن خوشنويسي دارند. ما در دوران معاصر يا پسا مدرن هستيم و خلق مدرن بدون تفكر محلي از اعراب ندارد؛ مگر در كامل كردن پازلي يا اتصال دوره كلاسيك به مدرن يا گره زدن دوران مدرن به معاصر. اما به دليل عدم شناخت و عدم توانايي در بازار جهاني هنر جايگاهي نداريم و هنوز درگير تفكرات محض سنتي يا مدرن زده توخالي هستيم. اين تضادهاي شديد براي هنرمند ايراني قابل هضم نيست مگر به تفكر و بينش عميقي دست پيدا كند و جايگاه خود را در هستي و تاريخ پيدا كند. مساله بعدي نظارت دستگاهي قوي بر اساس حضور منتقدان بي‌غرض است، يعني افرادي كه بتوانند بدون هيچ مماشاتي متخلفين و متقلبين يا شيادان را توبيخ كرده و اجازه ترويج ابتذال را به هيچ‌كسي ندهند.

 


احمد ميرزا كه پيش از اين نمايشگاه‌هاي انفرادي در گالري ماه (۱۳۹۱)، گالري شكوه (۱۳۹۸) و همچنين در گالري اولاً اسپانيا (۱۳۸۴)، موزه هنرهاي مدرن مالاگا (۱۳۸۸) و گالري اميگو اسپانيا (۱۳۹۲) برپا كرده، پيش‌بيني مي‌كند در نمايشگاه جديدش با توجه به مقدمات كار حدود ۲۰ اثر را كه همگي مربوط به ۲ سال گذشته هستند روي ديوار ببرد.

 


افتتاحيه اين نمايشگاه جمعه ۲۲ اسفند ۹۹ از ساعت ۳ تا ۸ شب خواهد بود و نمايشگاه در روزهاي بعد از گشايش از ۱۱ تا ۸ شب به مدت يك هفته ميزبان علاقه‌مندان است. كافه گالري راوي هنر در اقدسيه، خيابان موحد دانش، خيابان فيروز بخش، خيابان باستان، بعد از تقاطع اول، پلاك ۹ واقع است.

مقالات ديگر: قاليشويي تهران نو


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۹ اسفند ۱۳۹۹ساعت: ۱۱:۱۷:۲۲ توسط:ادمين موضوع: نظرات (0)

كاهش ۴۰ درصدي توليد فرش دستباف در خراسان‌رضوي طي يكسال گذشته

كاهش ۴۰ درصدي توليد فرش دستباف در خراسان‌رضوي طي يكسال گذشته

كاهش ۴۰ درصدي توليد فرش دستباف در خراسان‌رضوي طي يكسال گذشته

ايسنا/خراسان رضوي فرش دستباف خراسان‌رضوي يكي از نفيس‌ترين فرش‌هاي دستباف ايراني به شمار مي‌رود. اين فرش در سبك‌هاي متفاوت و زيبايي بافته مي‌شود به گونه‌اي كه به دليل تنوع بالا در سبك  رنگ همواره در سراسر دنيا مورد توجه بوده است.

 


در سال‌هاي گذشته تحريم‌ها ميزان صادرات اين محصول را تحت تاثير قرار داده بود اما در يكسال اخير شيوع بيماري كرونا بر كاهش ميزان توليد و صادرات فرش دستباف دامن زده است.

 


افزايش قيمت مواد اوليه،  افزايش تورم در كشور، كاهش استفاده از مواد اوليه مرغوب و .... از جمله مشكلات توليد فرش دستباف خراسان رضوي در بازارهاي داخلي و خارجي است، به طوري كه ميزان توليد و فروش اين محصول دچار ركود و آسيب شده است.

 


به منظور بررسي اثر شيوع بيماري كرونا  بر ميزان توليد و صادرات فرش دستباف استان در  يكسال اخير با مسئولين اين حوزه به گفت‌وگو نشستيم.

 


مهدي كلالي، رئيس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان ‌رضوي در گفت‌وگو با ايسنا در خصوص توليدات فرش دستباف استان و تاثيرات بيماري كرونا در ميزان توليد آن اظهار كرد: تعداد افرادي كه در سطح استان خراسان‌رضوي داراي مهارت قاليبافي هستند حدود ۹۰ هزار نفرند كه برآورد مي‌شود حدود ۴۰ تا ۴۵ هزار نفر در حال حاضر قاليباف فعال باشند. البته متناسب با شرايط فصلي ميزان فعاليت آن‌ها متغير است.

 


وي با اشاره به اينكه «سرانه توليد فرش دستباف به ازاي هر قاليباف حدود ۶ مترمربع در سال است»، افزود: با اين شرايط مي‌توان حدود ۲۴۰  تا ۲۵۰ هزار مترمربع بافت فرش را طي يكسال براي استان در نظر گرفت كه البته بخش قابل ملاحظه‌اي از اين مقدار متاسفانه با توجه به شرايط بافنده‌ها از جمله كوچك بودن منازل آنها؛ امكان عرضه سريعتر به بازار، فروش راحت‌تر، نياز كمتر به نقدينگي و ... به تابلو فرش اختصاص دارد كه اين امر در نهايت به برند و اصالت فرش ايراني لطمه وارد مي‌كند.

 


رئيس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان‌رضوي در مورد عوامل موثر بر ارزش توليد فرش دستباف خاطرنشان كرد: فاكتورهاي اساسي در تعيين ارزش ريالي فرش‌هاي دستباف موثر هستند كه عمده‌ترين آن‌ها شامل نوع و كيفيت مواد اوليه مصرفي، ابعاد، رج‌شمار، نوع  بافت، طرح و رنگ‌هاي مورد تقاضاي بازار است لذا تعيين قيمت هر نوع بافت مي‌تواند متغير باشد.

 


وي در مورد اثر بيماري كرونا در يك سال گذشته بر ميزان توليد فرش دستباف در استان بيان كرد:  از آنجايي كه عمده توليد در كارگاه‌هاي غير متمركز صورت مي‌پذيرد اين تاثير خيلي قابل به ذكر نيست، اما مسئله اساسي كه در كاهش ميزان توليد فرش دستباف اثر داشته است عدم رونق بازارهاي داخلي و خارجي است.

 


تحريم‌ها تاثير زيادي در ميزان صادرات فرش دستباف داشته است

شايد بخواهيد بخوانيد: قاليشويي هفت حوض

 


كلالي با تاكيد بر اينكه «در حال حاضر فرش دستباف بعد از نفت مشمول تحريم‌هاي ظالمانه قرارگرفته است»؛ تصريح كرد: تحريم‌ها اثر بسيار مهمي در ميزان صادرات فرش دستباف داشته  است. البته تغيير سلايق، وجود رقباي جدي به ويژه در كاهش قيمت تمام شده، عدم توسعه بازارهاي سنتي و عدم ايجاد بازارهاي جديد در عرضه محصولات، شدت تورم در سطح كشور و اثر مستقيم درقيمت تمام شده، كاهش استفاده از مواد اوليه مرغوب و ... مواردي است كه در كاهش ميزان صادرات فرش دستباف نقش عمده‌اي داشته‌اند.

 


وي ادامه داد: در بازار داخلي نيزكاهش محسوس فروش را به دليل كاهش قدرت خريد توده مردم، عدم توجه مزدوجين جوان به ارزش و مزاياي فرش دستباف بدليل عدم فرهنگ‌سازي ضرورت استقبال از اين هنر و صنعت ملي، عدم وجود برنامه ملي براي ساماندهي و شناسنامه‌دار شدن محصولات توليدي و عدم اطمينان از ارزش واقعي محصول توليدي و..مسائلي است كه در عدم رونق بازار داخلي نقش مهمي داشته است.

 


رئيس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان‌رضوي گفت: خوشبختانه در سند ملي فرش دستباف راهبردهاي اساسي در زمينه تامين مواد اوليه، توليد فرش دستباف؛ بازاريابي، فروش و زيرساخت‌ها پيش‌بيني شده است. اميد است باتوجه به مديريت جديد مركز ملي فرش شاهد اتفاقات مطلوبي در آينده نزديك باشيم.

 


وي درخصوص مشكلات بيمه قاليبافان نيز بيان كرد: خوشبختانه اخيرا در زمينه بيمه قاليبافان (بيمه عشاير؛ روستايي؛ كشاورزان) اقدامات بسيار مطلوبي صورت پذيرفته است. در حال حاضر مي‌توان عنوان كرد براي هر قاليبافي كه تمايل به تحت پوشش قرارگرفتن  بيمه دارد هيچ مشكلي وجود ندارد. اميد است با اتخاذ تدابير لازم از سوي مركز ملي فرش به زودي شاهد رونق بازار داخلي و خارجي باشيم.

 


بايد برخي مواد اوليه براي توليد فرش دستباف وارد شود

 


كلالي با بيان اينكه برخي از مواد اوليه نظير ابريشم، پشم، رنگزاها (قرمز دانه و...) با توجه به نوع توليد ( بويژه با رج‌شمار بالا ) ضرورت دارد تا وارد شوند، تصريح كرد: علي‌رغم اينكه توليد داخل وجود دارد، ليكن به لحاظ كيفيت در حد مورد نظر توليد كننده و تاجر نيست و بايد دراين خصوص تدبير شود  و در زمينه توليد و فراوري مواد اوليه از دستگاهاي نوين و به روز استفاده شود.  همچنين در توليد محصولاتي نظير پشم برنامه‌ريزي شده تا توليد نژاد دام‌هاي مورد نظر در دستور كار سازمان جهاد كشاورزي قرار گيرد.

 


وي ادامه داد:  البته هميشه ضرورت به توليد همه مواد اوليه مورد نياز نيست، چرا كه ممكن هست كشور داراي مزيت نسبي نباشد و قيمت تمام شده آن بصورت  واردات ارزان‌تر باشد. البته در اين خصوص بايد كار كارشناسي صورت پذيرد تا موضوع اشتغالزايي و ضرورت توليد داخلي نيز مد  نظر قرار گيرد.

 


رئيس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان‌رضوي تاكيد كرد: از ابتداي سال ۹۹ تاكنون ۱۲ واحد توليدي متمركز و غيرمتمركز در سطح استان بدون تسهيلات بانكي با ميزان اشتغال بيش از ۴۰۰  نفر ايجاد شده است .

 


هادي مخملي، رئيس اتحاديه فرش دستباف مشهد نيز در گفت‌وگو  با ايسنا در خصوص ميزان توليد و صادرات فرش دستباف استان در ۱۰ ماه اخير سال جاري اظهار كرد: بازار در سال جاري با گران شدن مواد اوليه روبه‌رو بوده است. اقتصاد معكوسي در رابطه با توليد فرش دستباف اتفاق افتاد. به دليل گران شدن مواد اوليه تاب‌آوري بافندگان خانگي كم شده و بافندگان قادر به توليد بالا نيستند و توليد در استان كاهش يافته است. بازار دچار ركود تورمي شده و  به دليل كمبود توليد در استان در سال جاري نمايشگاه برگزار نشده است.

 


كاهش ۳۰ تا ۴۰ درصدي توليد فرش دستباف در خراسان رضوي

 


رئيس اتحاديه فرش دستباف مشهد در زمينه ميزان توليد فرش دستباف در يك سال گذشته با شيوع بيماري كرونا بيان كرد: توليد فرش دستباف در استان در يكسال گذشته بين ۳۰ الي ۴۰ درصد كاهش داشته است. اين كاهش به دليل اقتصاد معكوسي است كه به دليل بيماري كرونا حاصل شده و ركود تورمي را ايجاد كرده است. 

 


وي با اشاره به اينكه «بيماري كرونا بر صادرات فرش دستباف استان لطمه وارد كرده است»، خاطر نشان كرد: به دليل ارزشمند بودن فرش دستباف و علاقه‌مندي مشتريان كشورهاي مختلف به فرش دستباف خراسان‌رضوي اين فرش جايگاه خود را در دنيا حفظ كرده است. خراسان‌رضوي ويژگي سفارش پذير بودن دارد كه اين مساله به تنوع در توليد و ايجاد سبك‌هاي مختلف و توليد فرش‌هاي با بزرگ پارچه مرتبط است.

 


رتبه دوم خراسان رضوي در توليد و صادرات فرش دستباف در كشور

 


مخملي در مورد جايگاه خراسان‌رضوي در توليد و صادارت فرش دستباف عنوان كرد: خراسان‌رضوي در  توليد و صادرات فرش دستباف در كشور رتبه دوم را داراست.

 


وي ادامه داد: آمار دقيق گمركي در مورد  ميزان صادرات از گمركات استان وجود ندارد، زيرا فرش‌هاي خراسان‌رضوي از گمركات مختلف كشور صادر مي‌شوند. به خاطر اينكه توليدات متنوع در كشورهاي مقصد صادارت سفارش خاص خود را در خصوص  فرش دستباف استان دارند. در سال‌هاي اخير در زمينه صادارات فرش دستباف به امريكا به دليل تحريم‌ها با كاهش۳۰ تا ۳۵ درصدي مواجه  بوده‌ايم.  اين كاهش صادرات لطمه زيادي را به صادرات فرش دستباف ايران  به خصوص فرش دستباف خراسان رضوي وارد كرده است. كشورهاي چين، ژاپن، كشورهاي عربي، ايتاليا، اندونزي، و.. مقصدهاي صادراتي  فرش دستباف استان هستند.

 


رئيس اتحاديه فرش دستباف مشهد در  رابطه با  مشكل  بيمه  قاليبافان  تصريح كرد: بيمه  قاليبافان هر ساله در بودجه دولت ديده مي‌شود ولي محل اعتباري براي آن در نظر گرفته نمي‌شود. اما به تازگي مركز ملي فرش اقدام بسيار خوبي براي بيمه قاليبافان و تحت پوشش قرار دادن آن‌ها با بيمه عشايري انجام داده است. اين نوع توجهات به بافندگان فرش دستباف باعث مي‌شود تا اميد به ادامه كار در آن‌ها بيشتر شده و اين صنعت سرپا باقي بماند. با توجه به پروانه‌هاي صادر شده كارگاه‌هاي جديدي در استان شروع به فعاليت كرده‌اند.

قاليشويي سبلان


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۱ اسفند ۱۳۹۹ساعت: ۰۲:۳۸:۱۰ توسط:ادمين موضوع: نظرات (0)

رشد ۱۴درصدي صادرات فرش با وجود تحريم‌ها

 

رشد ۱۴درصدي صادرات فرش با وجود تحريم‌ها

رييس مركز ملي فرش ايران گفت: با وجود شرايط تحريم و شيوع كرونا صادرات فرش دستباف نسبت به سال گذشته ۱۴ درصد رشد داشته است.

 


به گزارش اقتصادآنلاين به نقل از ايرنا، فرحناز رافع روز يكشنبه در آيين افتتاح بيست و سومين نمايشگاه فرش دستباف اصفهان در جمع خبرنگاران افزود: افزايش صادرات فرش دستباف مستلزم اتفاقاتي در توليد و صادرات و عرضه فرش است.

وي ادامه داد: يكي از برنامه‌هاي براي صادرات فرش دستباف ايران در سال آينده پايانه‌هاي صادراتي، خانه‌هاي فرش و نمايشگاه‌هاي خارج از كشور و تحريك تقاضا، ذائقه شناسي و سليقه يابي در كشورهاي هدف به ويژه اوراسياست.

 


رييس مركز ملي فرش ايران گفت: براي صادرات سال آينده ۱۵۰ ميليون دلار نقطه هدف است، در فرش ايجاد اشتغال و مهياسازي بستري براي گرايش جوانان به اين هنر صنعت حايز اهميت است.

وي ادامه داد: يكي از برنامه‌هاي براي صادرات فرش دستباف ايران در سال آينده پايانه‌هاي صادراتي، خانه‌هاي فرش و نمايشگاه‌هاي خارج از كشور و تحريك تقاضا، ذائقه شناسي و سليقه يابي در كشورهاي هدف به ويژه اوراسياست.

 


رييس مركز ملي فرش ايران گفت: براي صادرات سال آينده ۱۵۰ ميليون دلار نقطه هدف است، در فرش ايجاد اشتغال و مهياسازي بستري براي گرايش جوانان به اين هنر صنعت حايز اهميت است.

رافع ادامه داد: ۲۵ ميليون تومان تسهيلات توسط بانك قرض الحسنه و بيست ميليون تومان تسهيلات كارت اعتباري براي خريد مواد اوليه و يا معيشتي قاليبافان با شرايط ويژه اعطا مي‌شود.

 


رييس مركز ملي فرش ايران تصريح كرد: از سال ۸۸ تاكنون بيمه جديدي براي قاليبافان نداشتيم اما امسال سهميه ۴۶۰ هزار بيمه را از صندوق عشاير و روستايي و درمان و تكميلي را از بيمه ايران به همراه تسهيلات اخذ كرديم.

 


وي اضافه كرد: بيش از ۳۰۰ هزار نفر قاليباف و مشاغل زيرمجموعه تاكنون مورد تاييد سازمان‌هاي استاني، اتحاديه‌ها و تشكل‌ها و در مسير صدور كارت قرار دارند.

 


رافع بيان كرد: براي پوشش صددرصدي بيمه قاليبافان اقدام كرديم و تا ۲ هفته آينده امكان ثبت نام افراد وجود دارد.

 


وي با بيان اينكه فرش دستباف ايران آسيب ناپذير است، خاطرنشان كرد: فرش ايران بلحاظ كيفيت بي بديل بوده و حرفي براي گفتن دارد.

 


رافع ادامه داد: براي اينكه برند فرش ايران را مورد سوء استفاده قرار ندهند به صورت آزمايشي كميته امداد امام(ره) نشان جمعي احسان را رونمايي كردند و علامت تاييدي را مركز ملي فرش با همكاري قوه قضاييه و وزارت دادگستري اخذ شد.

 


به گفته وي شركتي معتبر در كره جنوبي و سازمان وايپو در ژنو علامت تاييدي بر روي فروش‌هاي دستباف ايراني براي شفاف سازي و مشخص شدن كيفيت درج خواهد كرد.

 


رييس مركز ملي فرش ايران اضافه كرد: فروش‌هاي گران قيمت ايراني به زودي صاحب شناسنامه خواهند شد زيرا فرش دستباف ايراني در بافت و كيفيت بي بديل است.

 


وي افزود: هزينه تمام شده فرش دستباف در ايران در زمينه فرش تجاري بالاست از اين رو كاهش واردات تعرفه ابريشم از ۲۶ درصد به ۲۰ درصد رسانديم.

 


رافع بيان كرد: حوزه رفع تعهدات ارزي با تلاش وزارتخانه به يكسال تبديل شده و تداوم معافيت مالياتي براي توليدكنندگان فرش در حمايت از صادرات فرش دستباف و اصلاح نژاد دام، بهبود وضعيت مواداوليه در ارزش زنجيره تامين اقداماتي صورت گرفته است.

 


وي اظهار كرد: به دنبال كيفيت و كميت مواد اوليه با همكاري جهاد كشاورزي هستيم، در حوزه پشم به ويژه پشم مرغوب در استان‌هاي كرمانشاه، سيستان و بلوچستان، خوزستان، گيلان بايد اقدامات جدي صورت بگيرد.

 


رييس مركز ملي فرش ايران تصريح كرد: براي ارتقاي كيفيت فرش دستباف و يافتن جايگاه صادرات و پايين نيامدن ارزش فرش بايد به ناچار از مواد اوليه خارجي استفاده كنيم.

 


وي ادامه داد: وزارت جهاد كشاورزي و پارك علم و فناوري بايد كمك كنند تا در حوزه مواد اوليه ارتقا صورت گيرد تا مجبور به واردات نباشيم.

مطالب ديگر: 

قيمت لمينت دندان 1400

به گفته رافع، در زمان حاضر ۹۰ درصد از ابريشم مورد استفاده وارداتي است.

 


وي خاطرنشان كرد: ۲ ميليون نفر بافنده در كشور وجود دارد كه در مقابل اين ۱۸ هزار نوغان كار هستند كه پاسخگوي نياز ما نيست از اين رو بايد ساير دستگاه‌هاي اجرايي به فرش دستباف در حوزه مواد اوليه كمك كنند.

 


رييس مركز ملي فرش ايران گفت: در زنجيره تامين مواد اوليه در ابريشم و پشم دچار مشكلاتي هستيم كه اگر اين مشكلات مرتفع شود هزينه تمام شده براي فرش دستباف كاهش پيدا مي‌كند.

 


بيمه قاليبافان مشكل اصلي اين حوزه

معاون هماهنگي امور اقتصادي استانداري اصفهان گفت: بيمه نبودن تعداد زيادي قاليبافان مشكل اساسي در صنعت فرش بود كه اين مشكل مرتفع شده است.

 


حسن قاضي عسگر گفت: تصميمات ناشي از بازگشت ارز از ديگر مشكلات اين حوزه است كه اكنون به دنبال حذف آن هستيم.

 


وي اضافه كرد: زمينه توليد فرش و صنايع دستي به عنوان زمينه اشتغالزا مي‌دانيم نه ارزآوري ، از اين رو به دنبال حذف دستورالعمل بازگشت ارز براي اين هنر صنعت هستيم.

 


معاون هماهنگي امور اقتصادي استانداري اصفهان اضافه كرد: بايد سليقه يابي مشتريان در كشورهاي مختلف در صنعت فرش ديده شود و براساس بازار هدف فرش بافته شود تا براي فروش و صادرات فرش دستباف ايراني مشكلي بوجود نيايد.

 


 بيست و سومين نمايشگاه فرش دستباف اصفهان امروز به مدت ۶ روز با حضور مسئولان كشوري و فعالان اين حوزه در محل دائمي برپايي نمايشگاه‌هاي بين المللي اين استان گشايش يافت.

مقالات مرتبط ديگر:

قاليشويي مجيديه


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۴ اسفند ۱۳۹۹ساعت: ۰۴:۲۴:۱۳ توسط:ادمين موضوع: نظرات (0)