همه چيز دان همه چيز دان .

همه چيز دان

متقاضي صادرات فرش دستباف از گمرك زنجان نداشتيم

زين‌العابدين گنج‌خانلو در گفت‌وگو با خبرنگار بازار، با اشاره به عملكرد گمرك استان زنجان در ۹ ماهه امسال گفت: در بخش صادرات حدود ۴۶۰ ميليون دلار صادرات از گمرك استان به وزن ۲۲۰ هزار تن انجام شده كه به لحاظ ارزش ريالي ۱۴ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد داشته است.

وي افزود: اين در حالي است كه صادرات انجام شده از گمرك استان طي ۹ ماهه امسال به لحاظ وزني تغيير چنداني نداشته و معادل مدت مشابه پارسال انجام شده است.

واردات ۳۷۷ ميليون دلار كالا

مديركل گمرك زنجان با بيان اينكه واردات قطعي استان طي اين مدت ۳۷۷ ميليون دلار بوده است، تصريح كرد: اين ميزان واردات در ۹ ماهه امسال به لحاظ وزني ۱۷۰ هزار تن بوده شاهد رشد ۱۹ درصدي در اين زمينه نسبت به مدت مشابه پارسال هستيم و به لحاظ ارزش ريالي نيز ۴۱ درصد رشد داشته است.

گنج‌خانلو، گريزي به وضعيت ورود موقت استان زد و يادآور شد: در ارتباط با ورود موقت، اين ميزان حدود ۶۸ ميليون دلار و به وزن ۲۱۳ هزار تن بوده كه در ورود موقت شاهد كاهش ارزش ريالي به ميزان ۱۸ درصد و كاهش وزني به ميزان ۳۱ درصد هستيم.

وي در ادامه، مجموع واردات قطعي و ورود موقت گمرك استان زنجان كه واردات كل را تشكيل مي‌دهد، به لحاظ ارزش ريالي حدود ۴۴۵ ميليون دلار واردات كل عنوان كرد و گفت: اين ميزان واردت قطعي به لحاظ وزني حدود ۳۸۴ هزار تن بوده و اين آمار بيانگر آن است كه در ارزش ريالي واردات كل ۲۷ درصد رشد داشته اما به لحاظ وزني با كاهش ۱۵ درصدي مواجه بوده‌ايم.

گنج‌خانلو با بيان اينكه گمرك استان زنجان به لحاظ رتبه‌بندي در بين ساير گمركات كشور از نظر صادرات طي ۸ ماهه امسال از بين ۱۰۵ گمرك فعال كشور رتبه ۱۵ را از نظر ارزش صادراتي از آن خود كرده است، خاطرنشان كرد: اين در حالي است كه به لحاظ ارزش كالاهاي وارداتي از بين ۹۰ گمرك فعال كشور رتبه ۱۸ را گمرك استان زنجان به خود اختصاص داده است.

وي در ارتباط با اقلام عمده صادراتي طي ۹ ماهه امسال با يادآوري اينكه كماكان كالاي شمش روي رتبه اول را در اين خصوص در اختيار دارد، افزود: رتبه دوم مربوط به ترانسفورماتور و متعلقات آن است. همچنين كالاهايي از قبيل پروفيل، ميلگرد، مفتول مسي، كنسانتره و ... در رتبه‌هاي بعدي قرار دارد.

تسريع در ترخيص مواد اوليه صنايع

مديركل گمرك زنجان عنوان كرد: كشورهاي مقصد صادراتي استان نيز شامل تركيه با حدود ۶۵ درصد، عراق با ۱۳ درصد، امارات متحده عربي با ۷ درصد سهم ارزشي و ساير كشورها نيز بخش ديگري از سهم ارزشي را در امر صادرات استان به خود اختصاص داده‌اند.

گنج‌خانلو در ارتباط با واردات كالا نيز با اشاره به ۱۰ قلم عمده كالاي وارداتي از گمرك استان، تصريح كرد: اين كالاها شامل خمير چوب كاغذ و مقواي بازيافتي، توتون و خمير توتون، كالاي پودر جاذب، پلي‌آمين و نوار پلاستيكي، ماشين‌الات خط توليد، نخ پلي‌آميد، لايه جذب و انتشار، تنظيم كننده و قطعات عايق و الكترونيك، كاميون كشنده و ... بوده كه سابقه ترخيص از گمرك استان را دارد.

وي همچنين به كشورهاي عمده مبدا واردات براي استان نيز اشاره و اظهار كرد: اين كشورها شامل تركيه با ۴۵ درصد، سوئيس با ۱۹ درصد، امارات متحده عربي با ۱۲ درصد سهم ارزشي، آلمان، هنگ‌كنگ، سنگاپور و ... نيز در رتبه‌هاي بعدي قرار دارد.

مديركل گمرك استان زنجان در خصوص وضعيت صادرات اقلامي چون فرش و چاقو از گمرك زنجان، گفت: در بحث چاقو و صنايع‌دستي، صادراتي از گمرك استان به صورت تجاري نداشتيم ولي از گمرك امانات پستي استان بسته‌هايي به صورت پستي ارسال و از اين طريق صنايع‌دستي مسي و زيورآلات سنگ‌هاي تزئيني ارسال مي‌شود.

بيشتر بخوانيد : قاليشويي نظام آباد

گنج‌خانلو در ارتباط با صادرات فرش دستباف از گمرك استان نيز متذكر شد: تا به امروز اقدامي از سوي گمرك استان زنجان در اين زمينه انجام نشده و يا بهتر است بگوييم مراجعه‌كننده‌اي نداشتيم، كما اينكه اكثر گمركات كشور نيز فرش دستباف را در زمره اقلام صادراتي خود ندارند و فقط از چند گمرك فرودگاهي اين امر به صورت هوايي انجام مي‌شود، اين در حالي است كه اگر متقاضي در اين زمينه باشد، مي‌توانيم مساعدت و راهنمايي‌هاي لازم را در اين خصوص انجام دهيم.

اين مسئول راجع به گمرك بناب نيز با بيان اينكه اين گمرك در حال حاضر فعال بوده و اين فعاليت در واردات كالا كه عمده آن كالاهاي معدني و مواد اوليه مربوط به صنايع توليدي استان است، انجام مي‌شود، ادامه داد: طي ۹ ماهه امسال حدود ۶۸ هزار تن از گمرك بناب واردات انجام شده و حدود ۱۱ هزار تن از صادرات استان نيز از اين گمرك بوده است.

وي خاطرنشان كرد: همه تلاش مجموعه گمرك و انبارهاي عمومي استان بر اين است كه واحدهاي توليدي استان را كمك كرده و اجازه ندهيم در اين زمينه با مشكل مواجه شوند. همچنين حداكثر مساعدت را در تسريع ترخيص مواد اوليه صنايع و واحدهاي توليدي استان خواهيم داشت.

منبع : تحليل بازار 

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۷ دى ۱۴۰۱ساعت: ۰۱:۲۳:۴۸ توسط:ادمين موضوع: نظرات (0)

بنيه صادراتي فرش دستباف با حذف عوامل بازدارنده بهبود مي‌يابد

سعيد كريم‌پور | شهرآرانيوز؛ هادي مخملي در گفت‌وگو با شهرآرانيوز در واكنش به انتشار خبري مبني بر اجرايي شدن معافيت ماليات بر ارزش افزوده مواد اوليه اصلي فرش دستباف اظهار كرد: البته توليد فرش دستباف و مواد اوليه آن از پيش نيز مشمول معافيت از ماليات بر ارزش افزوده بود، اما در گذشته اين موضوع تنها براي توليدكنندگان اجرا مي‌شد، ولي اين معافيت جديد شامل تمام زنجيره توليد مي‌شود.

وي در خصوص وضعيت بازار فرش دستباف نيز گفت: بازار فرش دستباف به دلايل زيادي از نظر فروش رونقي ندارد، چون مواد اوليه و دستمزد كارگران آن گران است. براي توسعه صادرات اين محصول نيز نياز است اقدامات مختلفي صورت گيرد كه اين اقدامات شامل فعاليت‌هاي روبنايي و زيربنايي مي‌شود.

مخملي خاطرنشان كرد: در حال حاضر ترجيحات مصرف‌كننده تغييراتي داشته و از همين رو بايد توليد اين نوع از فرش‌ها به‌روزرساني شود.

رئيس اتحاديه فرش دستباف مشهد با تاكيد بر اينكه نبايد فرش دستباف را از حالت رقابت‌پذير خارج كرد، يادآور شد: لازم است براي توسعه صادرات اين محصول تسهيلات دولتي خصوصا معافيت‌هاي مالياتي و گمركي افزايش يابد و در موضوع بازگشت ارز حاصل از صادرات نيز تجديد نظر صورت گيرد.

بيشتر بخوانيد : قاليشويي خواجه عبدالله

مخملي با اشاره به صادرات فرش دستباف به آمريكا در گذشته خاطرنشان كرد: در گذشته ۳۰ تا ۳۵ درصد بازار صادراتي اين فرش‌ها آمريكا بود. تحريم‌ها و ساير مسائل دست به دست هم داده و در حال حاضر بازار اين فرش در عرصه بين‌المللي با شرايط خوبي مواجه نيست. البته اگر بتوانيم به‌روز كار و يك كالاي رقابت‌پذير معرفي كنيم، بازار فرش دستباف مجددا جان خواهد گرفت.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ دى ۱۴۰۱ساعت: ۰۳:۰۴:۱۸ توسط:ادمين موضوع: نظرات (0)

طرح‌هاي برتر رويداد ملي «فرش‌آپ» معرفي شدند

به گزارش خبرنگار گروه استان‌هاي خبرگزاري آنا از كاشان، مرحله نهايي داوري و اختتاميه دومين دوره رويداد ملي فرش‌آپ در حوزه صنعت فرش ماشيني در كشور به همت سراي نوآوري فرش ماشيني در دانشگاه آزاد اسلامي واحد كاشان برگزار و طرح‌هاي برتر اين رويداد شامل رتبه اول: طرح فرمولاسيون رزين‌هاي امولسيون؛ جايزه ۲۰ ميليون توماني .رتبه دوم: طرح توليد پودر كربن فعال ضايعات اكرليك كارخانه‌هاي فرش؛ جايزه ۱۰ ميليون توماني. رتبه سوم مشتركاً: طرح شناسنامه فرش ماشيني (فرش ياب) و طرح شخصي‌سازي چاپ فرش با سليقه مشتري؛ جايزه ۵ ميليون توماني و طرح چشم اپراتور نيز شايسته قدرداني از هيئت‌داوران شناخته شد.

رئيس سراي نوآوري فرش ماشيني در حاشيه برگزاري مراسم اختتاميه اظهار كرد: از تعداد ۳۰ ايده خلاقانه در زمينه جذب ايده‌هاي برتر در دو بخش شكوفايي طرح‌هاي كسب‌وكار نوآورانه و مشكلات صنعت فرش ماشيني و چالش‌هاي فناورانه اين صنعت پس از دو مرحله داوري در نهايت تعداد ۹ ايده به مرحله نهايي داوري اين رويداد راه يافت.

منصور دياري‌بيدگلي افزود: هيئت داوران اين رويداد مصطفي اصفهانيان، مجيد برازنده، منصور ديّاري، محمود برادران و علي‌اصغر شيره‌پز در مدت دو ماه و در مراحل مختلف به ارزيابي و داوري ايده‌ها پرداخته و در جلسه داوري نهايي، ايده پردازان با حضور منتور‌هاي(مربيان) تخصصي اختصاص يافته از سوي كميته علمي دومين رويداد ملي فرش‌آپ پس از چند ساعت بحث و بررسي و ارائه و دفاع شركت‌كنندگان و پاسخ به سؤالات هيئت داوران و حاضران و اهالي صنعت فرش ماشيني حاضر در سالن برگزاري طرح‌هاي برتر انتخاب شدند.

بيشتر بخوانيد : قاليشويي نارمك

وي ادامه داد: در پايان اين مراسم نيز از همه شركت‌كنندگان، حاميان، داوران، مشاورين تخصصي، عوامل اجرايي و نفرات برتر اين رويداد قدرداني و هداياي نفيسي به آنان اعطا شد.

به گزارش آنا، رويداد فرش‌آپ نختستين و تنها رويداد تخصصي در حوزه صنعت فرش ماشيني كشور بوده كه به همت سراي نوآوري فرش ماشيني مستقر در دانشگاه آزاد اسلامي واحد كاشان با رويكرد و هدف‌گذاري جذب نخبگان و ايده پردازان خلاق و نوآور در راستاي تقويت و بومي‌سازي صنعت ملي فرش ماشيني تاكنون طي دو سال پياپي و امسال از مرداد تا آذر ۱۴۰۱ با موفقيت طراحي و اجرا شد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۵ دى ۱۴۰۱ساعت: ۱۲:۱۴:۵۶ توسط:ادمين موضوع: نظرات (0)

اولين نمايشگاه فرش دستبافت ساروق برگزار مي‌شود

به گزارش شبكه اطلاع رساني راه دانا؛ به نقل از ديار آفتاب؛ محمد علي آقازيارتي امروز چهارم دي ماه ۱۴۰۱ اظهار كرد: جلسه هماهنگي و برنامه‌ريزي برگزاري نمايشگاه فرش دستباف و صنايع‌دستي در بخش ساروق با حضور حجت‌الاسلام اختري سرپرست بخشداري، مسئولين و توليد كنندگان و فعالان در حوزه فرش دستباف و صنايع‌دستي در محل بخشداري ساروق برگزار شد.

رئيس اداره ميراث‌فرهنگي، گردشگري و صنايع‌دستي شهرستان اراك با اشاره به اينكه نمايشگاه فرش دستباف ساروق با هدف نمايش دستاوردهاي صنعت فرش دستباف ساروق و جيريا برگزار خواهد شد گفت: اين نمايشگاه در بهمن ماه در محل سالن ورزشي بخش ساروق برپا خواهد شد و علاقه‌مندان به هنر فاخر قالي ايراني مي‌توانند از اين نمايشگاه ديدن و نسبت به خريد باكيفيت‌ترين و متنوع‌ترين فرش‌هاي ايراني مستقيم از توليدكنندگان اقدام كنند.

بيشتر بخوانيد : قاليشويي استاد حسن بنا

آقازيارتي با تاكيد به اينكه قالي‌بافي بخشي از زندگي مردم منطقه ساروق است گفت: نيمي از زيبايي قالي و قاليچه مديون ذهن خلاق و هنرمند نقاشان و نقشه كشان قالي است و هر قالي بر اساس يك طرح از پيش طراحي شده كه نقشه نام دارد، بافته مي‌شود، به نحوي كه تارهاي آن با تار و پود زندگي آنان در هم تنيده شده است و نقش‌هاي آن بيانگر نقش‌هاي انديشه، احساس، ذوق، آرزوها و تمنيات و ارزش‌هاي آنان است. در نقش ونگار قالي‌هاي اين منطقه تاريخ، اقتصاد، هنر و فرهنگ مردم اين مرز و بوم متجلي است تا جايي كه ساروق بدون قالي‌هايش كالبدي بي‌روح و جان است.

صنعت قالي بافي حدود ۷۰۰ سال است كه همچنان در ساروق حفظ شده است.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۴ دى ۱۴۰۱ساعت: ۰۶:۵۸:۴۴ توسط:ادمين موضوع: نظرات (0)

آيا پرزدهي فرش نشانه خوبي است و يا بد؟

به محض خريد فرش و قالي، بسياري از مشتريان با مشكل پرزدهي فرش ماشيني و دستباف مواجه مي‌شوند. در بيشتر مواقع، لذت نشستن بر روي فرش ماشيني و دستباف تازه خريداري شده به معضل پرزدهي فرش منتهي مي‌شود. آنگاه شما پس از بلند شدن از روي سطح فرش با مقادير زيادي از پرز بر روي لباس و كف پا مواجه خواهيد شد. اما، آيا پرز فرش يك معضل محسوب مي‌گردد؟

پاسخ دادن به سوال فوق ممكن است ذهن تعداد بالايي از خريداران فرش ماشيني و دستباف را مشغول كرده باشد. اما، پاسخ دقيق به پرسش فوق نيازمند مروري بر تعريف پرز فرش مي‌باشد.

پرز فرش چيست؟
به طور كلي، پرز فرش به الياف مو شكل مشابه بوده كه بلافاصله پس از قرار گرفتن بر روي سطح فرش و يا قالي به لباس و يا كف پا مي‌چسبد.

هيچكس به طور دقيق اطمينان ندارد كه پرزدهي فرش نشانه خوبي است و يا بد. اين در حالي است كه پرزدهي فرش معمولاً در اوايل دوره خريداري آن اتفاق مي‌افتد.

تعداد بالايي از فروشندگان به مشتريان تضمين مي‌دهند كه پرزدهي فرش معمولاً پس از پهن كردن و پا خوردن تا حدود زيادي كاهش مي‌يابد. اما، در برخي مواقع، پا خوردن فرش هيچگونه تاثير مثبتي بر عدم پرزدهي فرش نداشته و حتي باعث افزايش ميزان پرزدهي فرش مي‌دهد.

بنابراين، پيش از خريد فرش به نوع الياف مورد استفاده در آن توجه نمائيد.

چرا فرش ماشيني و دستباف پرز مي‌دهد؟
علل متعددي براي پرزدهي فرش و قالي مطرح شده است. با اين حال، مهم‌ترين علل پرزدهي فرش از قرار ذيل مي‌باشد.

عدم دقت كافي در مراحل توليد فرش
واقعيت اين است كه امكان دارد پرز فرش بنا بر بي دقتي و يا كم دقتي طي مراحل توليد فرش اتفاق بيافتد.

عدم استفاده كافي از آب و روغن در پروسه بافت فرش
عدم تنظيم دستگاه ريسندگي
در نظر نگرفتن دماي ايده آل براي دستگاه ريسندگي
عدم تاب دهي كافي به نخ فرش
عدم آهار خوردن الياف فرش
عوامل فوق ممكن است تنها يكي از علل پرزدهي فرش طي مراحل توليد به شمار روند.

نوع الياف مورد استفاده در فرش
نوع الياف فرش بنا بر جنس و كيفيت آن در ميزان پرزدهي تاثير بسزايي دارد.

امروز تعداد بالايي از فرش و قالي بر اساس تقاضاي مشتريان در جنس اكريليك بافته و توليد مي‌شود. اگرچه جنس اكريليك يك جنس مرغوب شمرده شده، وليكن، پرزدهي آن از جمله مهم‌ترين معايب آن محسوب مي‌گردد. انتظار مي‌رود فرش ماشيني داراي الياف اكريليك طي هفته‌هاي متمادي استفاده از پرزدهي كم‌تر برخوردار شود. در صورت ادامه يافتن پروسه پرزدهي، مي‌توان گفت جنس الياف اكريليك مورد استفاده در فرش چندان مرغوب نبوده است.

در مقابل، ميزان پرز فرش پلي استر بسيار كم‌تر از فرش اكريليك مي‌باشد. اگرچه برخي از فرآيندهاي نوين همانند فرآيند هيت ست باعث گرديده تا از ميزان پرزدهي فرش داراي جنس اكريليك كاسته شود.

تعداد شانه و ميزان تراكم فرش
ممكن است پرز فرش شما بنا بر تعداد شانه و يا ميزان تراكم آن اتفاق بيافتد.

ضروري است بدانيد كه تعداد شانه و ميزان تراكم فرش به طور موثري بر ميزان پرزدهي آن تاثير مي‌گذارد. بنابراين، پيش از خريد فرش حتماً به تعداد شانه و ميزان تراكم آن دقت نمائيد.

بديهي است كه با افزايش تعداد شانه و ميزان تراكم شاهد پرزدهي كم‌تر فرش خواهيم بود. بدين ترتيب، ميزان پرزدهي فرش 1000 شانه نسبت به فرش 500 و يا 700 شانه كم‌تر خواهد بود.

آيا فرش دستباف هم پرز مي‌دهد؟
برخلاف تصور عام، شما پس از خريداري فرش دستباف ممكن است با مشكلاتي نظير پرز فرش مواجه شويد. اين در حالي است كه ميزان پرزدهي فرش دستباف نسبت به فرش ماشيني بسيار كم‌تر خواهد بود. بعلاوه آنكه، شما بسيار آسان‌تر و سريع‌تر قادر به خلاص شدن از شر پرز فرش دستباف خواهيد بود.

در صورت آنكه شما شاهد پرزدهي فرش دستباف هستيد، راه حل‌هاي ذيل را امتحان كنيد.

بيشتر بخوانيد : قاليشويي اتوبان باقري 

هر چند روز يكبار سطح فرش دستباف را جارو بزنيد.
پس از جارو زدن، حتماً از شامپو فرش استفاده نمائيد.
يك كيسه حمام تميز را مرطوب نموده و با آن از راه خواب فرش كيسه بكشيد.
آيا پا خوردن فرش از ميزان پرزدهي آن مي‌كاهد؟
متاسفانه، برخي از فروشندگان اصرار دارند كه فرش انتخابي مشتري پس از پا خوردن زياد پرز نخواهد داد. اين موضوع احتمالاً به گوش هر مشتري خوشايند خواهد آمد. اما، آيا واقعاً فرش نو پس از پا خوردن زياد پرز نخواهد داد؟

پاسخ به پرسش فوق احتمالاً شما را نااميد كند.

حقيقت اين است كه برخي از الياف فرش طي عوامل متعدد نظير اصطكاك و يا سايش حاصل از پا خوردن زياد به روي سطح فرش آمده و در قالب پرز خودنمايي مي‌كند.

بنابراين، مي‌توان گفت پا خوردن زياد احتمال معضل پرزدهي فرش را افزايش خواهد داد.

چطور از پرزدهي فرش جلوگيري كنيم؟

درگيري با معضل پرز فرش گريبان گير مشتريان بسيار مي‌شود. منتهي، هيچ راه جلوگيري براي پرزدهي فرش وجود ندارد. اما، شما با اجراي برخي از راه حل‌هاي موجود قادر خواهيد بود از شر پرزدهي فرش خلاص شويد.

اوايل دوره خريد فرش سعي نمائيد از جارو برقي با مكش بالا استفاده كنيد. اين امر كمك خواهد كرد تا هر چه سريع‌تر از شر پرزهاي فرش رهايي يابيد. استفاده روزمره از جارو برقي با مكش بالا به شما كمك مي‌كند.
فرش خريداري شده را با استفاده از شانه مخصوص شانه بزنيد.
با استفاده از چسب كاغذي پرزهاي فرش را جمع نموده و برداريد.
با استفاده از ابر و يا پارچه نخي شامپو فرش را روي كل سطح كشيده و سپس، بقاياي شامپو را به وسيله پارچه نازك ديگر پاك كنيد.

منبع : فوت و فن


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲ دى ۱۴۰۱ساعت: ۱۲:۵۷:۴۰ توسط:ادمين موضوع: نظرات (0)

شميرانات| برگزاري جلسه ي هم انديشي با مراكز شبه خانواده دولتي و غير دولتي

به گزارش روابط عمومي بهزيستي استان تهران، جلسه اي با حضور فاطمه ارزانيان معاون امور اجتماعي بهزيستي استان تهران، رهام ولايتي نژاد سرپرست بهزيستي شميرانات، زرافشان نوري سرپرست معاونت امور اجتماعي شهرستان به همراه كارشناسان حوزه شبه خانواده و جمعي از مديران و مسئولين فني مراكز دولتي و بخش خصوصي با موضوع هم انديشي مراكز شبه خانواده برگزار شد.

شايان ذكر است، در اين جلسه چالش هاي مراكز و نقطه نظرات كارشناسان مطرح شد و تبادل نظر و راهكارهاي لازم بيان گرديد و بر تعامل هرچه بيشتر مراكز با ستاد بهزيستي استان تهران در راستاي بهبود روند گزارش دهي تاكيد شد.

بيشتر بخوانيد : قاليشويي شميرانات


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱ دى ۱۴۰۱ساعت: ۰۴:۴۰:۵۰ توسط:ادمين موضوع: نظرات (0)