همه چيز دان همه چيز دان .

همه چيز دان

اهداي فرش‌هاي دستبافت بانوان وردنجاني به عتبات عاليات

به گزارش خبرگزاري صدا و سيما مركز چهارمحال و بختياري. رئيس ستاد بازسازي عتبات عاليات استان گفت: ارزش اين تخته فرش‌ها ۸۰۰ ميليون ريال است.
اقاي كياني افزود: هم اكنون ۲۰ كارگاه قاليبافي در استان وجود دارد كه هزار نفر از خواهران به صورت رايگان در بافت قالي براي ستاد عتبات مشغول به فعاليت هستند.
شهر وردنجان از توابع شهرستان بن در فاصله ۲۰ كيلومتري شهركرد مركز استان چهارمحال و بختياري قرار دارد.

بيشتر بخوانيد : قاليشويي شمال تهران


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۳ دى ۱۴۰۱ساعت: ۰۸:۴۰:۵۸ توسط:ادمين موضوع: نظرات (0)

اهداي فرش‌هاي دستبافت بانوان وردنجاني به عتبات عاليات

به گزارش خبرگزاري صدا و سيما مركز چهارمحال و بختياري. رئيس ستاد بازسازي عتبات عاليات استان گفت: ارزش اين تخته فرش‌ها ۸۰۰ ميليون ريال است.
اقاي كياني افزود: هم اكنون ۲۰ كارگاه قاليبافي در استان وجود دارد كه هزار نفر از خواهران به صورت رايگان در بافت قالي براي ستاد عتبات مشغول به فعاليت هستند.
شهر وردنجان از توابع شهرستان بن در فاصله ۲۰ كيلومتري شهركرد مركز استان چهارمحال و بختياري قرار دارد.

بيشتر بخوانيد : قاليشويي شمال تهران


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۳ دى ۱۴۰۱ساعت: ۰۸:۴۰:۴۱ توسط:ادمين موضوع: نظرات (0)

افتتاح موزه فرش تبريز تا سال ۱۴۰۴

احمد حمزه زاده مديركل ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي آذربايجان شرقي در گفت وگو با خبرنگار گردشگري خبرگزاري برنا، در خصوص آخرين وضعيت راه اندازي موزه فرش تبريز گفت: خوشبختانه در سفر هيأت دولت موزه فرش به عنوان يكي از پروژه هاي اصلي استان مصوب شد و تاكنون 70 درصد پيشرفت فيزيكي داشته است.

وي افزود: اعتبار خوبي از محل اعتبارات سفر به اين پروژه تخصيص داده شده كه فعلاً 50 ميليارد تومان است، به محض ابلاغ تخصيص ما كارهاي عمراني را شروع مي كنيم، البته با توجه به شرايط سرما، فصل فعاليت هاي عمراني تبريز به بعد از نوروز موكول مي شود.

حمزه زاده با بيان اينكه تكميل پروژه موزه فرش حداقل 2 تا 3 سال زمان مي برد، افزود:اين پروژه 12 هزار متر مربع اعياني دارد و 30 هزار متر مربع آن باقي است، قرار است در اين موزه فرش هاي قديمي، آموزش فرش، طراحي فرش و كل مراحل توليد فرش به نمايش گذاشته شود.

قاليشويي خيابان بهار

مديركل ميراث فرهنگي و گردشگري آذربايجان شرقي از افتتاح 6 موزه جديد در شهرستان هاي مختلف اين استان خبر داد و گفت: موزه هنر و مكتب تبريز، موزه باستان شناسي خدا آفرين، موزه آثار فاخر صنايع دستي، موزه آثار سنگي اهر و ... از جمله موزه هايي است كه در سال جاري در تبريز افتتاح شدند.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۰ دى ۱۴۰۱ساعت: ۱۰:۳۵:۳۴ توسط:ادمين موضوع: نظرات (0)

بخت گردشگري سمنان باز شد/ فرش ابريشمي زير پاي گردشگران خارجي

خبرگزاري مهر، گروه استان‌ها - محمدحسين عابدي: گردشگري را بايد ظرفيت مغفول استان سمنان دانست چرا كه علي رغم مزيت‌ها و پتانسيل‌هاي فراوان، هرگز آن طور كه بايد و شايد مورد توجه برنامه ريزان استان به خصوص در زمينه اقتصادي قرار نگرفته است حالا اما خبرهاي اميدوار كننده‌اي مي‌رسد كه نشان مي‌دهد گردشگري استان قرار است با تحولاتي روبرو شود البته اگر مسئولان به خوبي از اين فرصت طلايي بهره مند شوند.

سمنان نماينده ايران در كنسرسيوم اقتصادي، گردشگري و فرهنگي راه ابريشم شد. كنسرسيومي كه چين را به خاورميانه وصل مي‌كند و ۲۰ شهر آسيا در كنار ۲۰ شهر چين در آن عضويت دارند و قرار است تبادل گردشگر بين كشورهاي منطقه، خاور دور و آسياي ميانه در اين كنسرسيوم شكل گرفته و تسهيل شود حتي صحبت از لغو رواديد براي سفر در كشورهاي عضو به ميان آمده تا همه چيز خبر از فرصت طلايي توسعه گردشگري اقتصادي بدهد.

تمام نگراني كنشگران حوزه ميراث فرهنگي استان سمنان اين است كه مسئولان بار ديگر بر اريكه غفلت سوار باشند و مانند سال‌هاي اخير كه يكي پس از ديگري فرصت‌هاي طلايي را از دست دادند، اين بار نيز نتوانند آنطور كه بايد و شايد، شاه ماهي طلايي و ابريشمي مزيت گردشگري را صيد كنند.

اهميت انتخاب سمنان به عنوان نماينده ايران

آنطور كه مسئولان ميراث فرهنگي استان سمنان مي‌گويند اراده خوبي براي بهره برداري از اين فرصت طلايي و كنسرسيوم بين‌المللي گردشگري راه ابريشم وجود دارد و لذا برنامه‌ريزي خوبي نيز در اين عرصه صورت خواهد پذيرفت.

مديركل ميراث فرهنگي استان سمنان در اين باره به مهر، مي‌گويد: سفير چين ماه گذشته سفري به سمنان داشت و موضوع ائتلاف شهرهاي جاده ابريشم با محوريت سمنان به عنوان نماينده ايران اسلامي، مورد بررسي قرار گرفت.

امير كرم زاده با بيان اينكه سفير چين در واقع نماينده ايران در مؤسسه ائتلاف شهرهاي جاده ابريشم محسوب مي‌شود و اين سفر از اين بابت حائز اهميت بود كه مي‌تواند ظرفيت‌هاي استان سمنان را به كشورهاي منطقه و آسياي ميانه و خاور دور متصل سازد، ابراز كرد: براي بهره‌گيري بهتر از اين ظرفيت، دبيرخانه ائتلاف گردشگري راه ابريشم در سمنان راه اندازي شده است.

وي با بيان اينكه توسعه مبادلات اقتصادي و روابط اجتماعي و فرهنگي از جمله مهمترين مزيت‌هايي است كه برگزيده شدن سمنان به عنوان نماينده ايران در اين كنسرسيوم به دنبال خواهد داشت، بيان كرد: انتخاب شهر سمنان در اتحاديه راه ابريشم نه تنها يك رويداد استاني و ملي بلكه فراملي است و لذا نيازمند توجه تمام دستگاه‌ها دارد.

بهره‌گيري از فرصت توسعه اقتصادي و اشتغال

مديركل ميراث فرهنگي استان سمنان با بيان اينكه حضور شهر سمنان در اتحاديه راه ابريشم فرصت طلايي براي توسعه اشتغال و اقتصاد در اين استان محسوب مي‌شود چرا كه گردشگري دومين صنعت پول ساز است، گفت: حضور در نمايشگاه بين‌المللي گردشگري كه بهمن ماه سال جاري در تهران برگزار مي‌شود، نخستين گام عملي براي شناساندن ظرفيت‌هاي گردشگري سمنان محسوب مي‌شود كه برنامه‌ريزي براي آن انجام شده است.

كرم زاده عضويت در اتحاديه راه ابريشم با حضور كشورهايي مانند چين را يك فرصت طلايي براي معرفي پتانسيل‌هاي گردشگري استان سمنان دانست و تاكيد كرد: در كنار ظرفيت‌هاي گردشگري و صنايع دستي و طبيعي كه در سمنان وجود دارد، مي‌بايست افزايش ماندگاري مسافران با عنايت به زيرساخت‌هاي گردشگر پذيري نيز در دستور كار قرار گيرد.

زيرساخت‌ها مهيا شود

موضوع زيرساخت‌ها كه در كلام مسئولان استان سمنان وجود دارد دقيقاً يكي از همان نقاطي است كه كارشناسان و كنشگران حوزه ميراث فرهنگي نسبت به آن نگراني دارند. الهه ميرزايي نسب دانش آموخته گردشگري در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن بيان اينكه سمنان در حوزه زيرساخت‌ها ضعف‌هاي فراواني در جذب گردشگر دارد، گفت: بناهاي متعدد قديمي، كاروانسراها و ظرفيت‌هاي گردشگري بسياري در استان سمنان وجود دارد كه متأسفانه بلاتكليف رها شده است نمونه آن مي‌تواند كاروانسراهاي شاه عباسي باشد كه بين اوقاف و ميراث فرهنگي سال‌ها است چالش‌هايي را به خود مي‌بيند.

ميرزايي نسب با بيان اينكه بسياري كاروانسراهاي شاه عباسي و ابنيه تاريخي و خانه‌هاي قديمي در سمنان وجود دارد كه نه به بخش خصوصي واگذار مي‌شود نه دولت و مشخصاً اوقاف و ميراث فرهنگي از آنها بهره برداري مي‌كنند، بيان كرد: رها شدن ظرفيت‌هاي گردشگري از جمله مهمترين نقاط ضعف گردشگري در اين استان است.

وي افزود: ما در استاني هستيم كه حتي يك طرح جامع گردشگري مصوب و مدون و البته جامع را مبتني بر مزيت‌هاي گردشگري و اقتصادي و سرمايه گذاري در بخش گردشگر پذيري ندارد لذا چطور قرار است بدون برنامه جامع و مدون، ايران اسلامي را در يك كنسرسيوم بين‌المللي نمايندگي كنيم. اين سوالي است كه اميدواريم مسئولان ميراث فرهنگي براي آن جواب داشته باشند.

نمايندگي ايران بر دوش سمناني‌ها

مسئولان اما به اين كنسرسيوم بسيار اميدوار هستند، استاندار سمنان درباره اين موضوع به مهر، مي‌گويد: انتخاب سمنان به عنوان نماينده ايران در ائتلاف راه ابريشم يك فرصت است كه بايد تلاش كنيم از ظرفيت‌هاي آن در تحول اقتصادي منطقه بهره بگيريم.

سيد محمدرضا هاشمي با بيان اينكه در گام اول بايد اهميت انتخاب سمنان به عنوان نماينده كشور در اتحاديه راه ابريشم روشن سازي شود و لذا بايد از مديران دستگاه‌هاي اجرايي نيز اين فرايند آغاز گردد و سپس بهترين برنامه‌ريزي ها در اين زمينه صورت گيرد، بيان كرد: همانطور كه در نشست‌ها با مديران نيز مطرح كرديم بخش خصوصي در اين مسير بسيار اهميت دارد همچنين بايد از دو ركن ديگر يعني ظرفيت‌هاي حاكميت و همچنين نخبگان و صاحب نظران در اين باره بهره‌گيري شود.

وي با بيان اينكه سمنان از لحاظ گردشگري و ميزباني تورهاي گردشگري توريستي ظرفيت بسيار دارد اما بايد اين ظرفيت‌ها احصا، معرفي و به‌كارگيري شود، افزود: ديگر ظرفيتي كه بسيار مي‌تواند به سمنان در راستاي معرفي ظرفيت‌هاي گردشگري كمك كند، دانش بنيان‌ها هستند كه در وهله اول مي‌توانند نرم افزارهاي كاربردي را براي معرفي جاذبه‌هاي گردشگري تهيه و توليد كنند.

استفاده از همه ظرفيت‌ها

استاندار سمنان با بيان اينكه دولت نيز كمك مي‌كند تا اين شركت‌ها و همچنين بخش خصوصي از تسهيلات تبصره ۱۸ و ۱۶ و همچنين تسهيلات ويژه شركت‌هاي دانش بنيان بهره مند شوند، بيان كرد: ضروري است كه بسترهاي لازم براي حضور سرمايه گذاران خارجي در استان به صورت كامل از طريق فضاي مجازي، سامانه‌هاي نوين، پرتال‌هاي اينترنتي و بهره‌گيري از راه‌هاي ارتباطي و اطلاع رساني مؤثر فراهم شود.

چانگ هوآ، سفير جمهوري خلق چين در جمهوري اسلامي ايران كه ماه گذشته در سمنان حضور داشت در هنگام عقد قرارداد نامزدي سمنان به عنوان نماينده ايران در كنسرسيوم گردشگري راه ابريشم صحبت‌هاي جالبي را مطرح كرد. هوآ در اين نشست گفت: بيش از ۲۰ كشور در اين ائتلاف تا كنون مشخص شده‌اند كه اين امر سبب خواهد شد تا همكاري‌ها تقويت شود

وي با بيان اينكه ظرفيت خوبي در خصوص صنعت و كشاورزي در استان سمنان وجود دارد كه مي‌تواند موجب همكاري بيشتر ما دو كشور شود، تاكيد داشت: پيش بيني مي‌شود تأسيس اين ائتلاف نه تنها باعث مي‌شود كه شهرهاي عضو در زمينه گردشگري همكاري كنند، بلكه شهرهاي مختلف در سطح فراتر همچون اقتصادي و تجاري نيز مشاركت خواهند كرد.‌

نگاه‌ها عوض شود

يك كارشناس گردشگري در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن بيان اينكه نگران اين هستيم كه مسئولان ما به درستي اهميت اين رويداد يگانه و مهم را درك نكرده باشند، گفت: اگر مي‌خواهيم از اين ظرفيت به خوبي بهره مند شويم بايد نگاه‌مان را به گردشگري تغيير داده و به فكر برنامه‌ريزي مدون باشيم.

محسن كاظمي با بيان اينكه نگاه ما به گردشگري تا كنون بودجه محور بوده يعني ما هميشه نگاه كرده ايم كه چقدر پول داريم و با اين پول‌ها مي‌توانيم چند ابنيه را مرمت كنيم يا چند نمايشگاه برگزار كنيم و مثلاً يك خانه تاريخي را در سمنان مرمت كنيم، بيان كرد: حالا زمان آن رسيده كه نگاه ما به مسئله محوري تغيير كند يعني بدانيم كه مسئله امروز سمنان در بعد گردشگري عضويت در اين كنسرسيوم است و براي حضور پر قدرت و بهره‌گيري از آن بايد چه كرد؟ اين نگاه متأسفانه سال‌ها است كه در ميراث فرهنگي وجود ندارد.

وي با بيان اينكه دومين مشكل ما فقدان برنامه‌ريزي مبتني بر مزيت شناسي است، افزود: ما دو ايراد بزرگ در گردشگري داريم نخست اينكه به صورت كلي همه چيز را ظرفيت گردشگري مي‌دانيم مثلاً مي‌گوئيم كه شهميرزاد يا بيارجمند قطب گردشگري است در حالي كه گردشگري ده‌ها رسته و رشته دارد كه هيچ دو تايشان مزيت يكساني ندارند و اين نگاه كلي گرا هميشه ما را از برنامه‌ريزي دقيق در زمينه مزيت سنجي اقتصادي استان دور كرده است.

رسته‌هاي مختلف گردشگري معرفي شود

اين كارشناس گردشگري با بيان اينكه گردشگري رسته‌هاي مختلفي مانند طبيعي، درماني، ورزشي، علمي، پژوهشي، كشاورزي، معدني، گردشگري آب، گردشگري اكوتون، پرنده‌نگري، عكاسي و … دارد بيان كرد: اگر امروز بتوانيم بگوييم كه روستا به روستا منطقه به منطقه حتي محله به محله شهر سمنان چه نوع مزيت گردشگري دارد راحت تر مي‌توانيم برنامه‌ريزي كنيم و در نتيجه اقداماتمان هم هدف مند مي‌شود اما بدون مزيت شناسي و با توسل به كلي گويي تنها تيري در تاريكي شليك مي‌كنيم كه شايد به هدف بخورد و گردشگري را هم جذب كند.

كاظمي با بيان اينكه دومين ايراد ما اين است كه از بالا برنامه‌ريزي مي‌كنيم و از پايين اجرا مي‌خواهيم يعني در تهران و سمنان دور ميزها در جلسات مي‌نشينيم و براي سنگري‌ها و بي ارجمندي‌ها و مجني ها طرح گردشگري مي‌دهيم و از آنها اجرا مي‌خواهيم، ابراز كرد: يك بار هم كه شده بهتر است از جغرافياي تصميم سازي‌مان را تغيير داده و از درون زيست بوم به بيرون برنامه‌ريزي كنيم تا بتوانيم مزيت‌هاي گردشگري را جز به جز شناسايي كنيم.

وي با بيان اينكه امروز وقتي ما ندانيم كه كدام منطقه ما چه مزيتي دارد نمي‌توانيم به صورت هدفمند تري براي آن ظرفيت‌ها گردشگري راهي كنيم، افزود: ما هنوز نمي‌دانيم توريست از ما چه مي‌خواهد لذا فكر مي‌كنيم كه همچنان بايد هتل بسازيم تا گردشگر در لابي آن قهوه بخورد! لذا به جاي هتل سازي ميلياردي بايد ظرفيت‌هاي زيست بوم گردشگري را تقويت كنيم چه ايرادي دارد كه گردشگري ما در چادر سنگسري‌ها و رضا آبادي‌ها حضور پيدا كند؟

يكي از مسائلي كه باعث شده ما تا اين ميزان از گردشگري در استان سمنان عقب باشيم اداره كل ميراث فرهنگي است اداره كلي كه در پنج سال اخير چهار مديركل و سرپرست عوض كرد و از آن بدتر اينكه برخي از اين مديران هيچ سابقه‌اي نيز نداشتند لذا اين موضوع سمنان را از داشته‌هاي خود در گردشگري عقب انداخت.

حال بايد ديد كه انتخاب سمنان به عنوان نماينده ايران اسلامي در كنسرسيوم گردشگري راه ابريشم كه يك فرصت بين‌المللي و طلايي است آيا مسئولان را مجاب مي‌كند كه به سمت و سوي برنامه‌ريزي مدون و قاعده مند حركت كنند يا خير بازهم بايد شاهد اقدامات خلق الساعه و كم اثر باشيم.

بيشتر بخوانيد : قاليشويي افسريه


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۹ دى ۱۴۰۱ساعت: ۰۹:۵۵:۱۲ توسط:ادمين موضوع: نظرات (0)

چگونه سوختگي فرش و موكت را از بين ببريم؟

شايد براي شما هم پيش آمده باشد كه ناخواسته بخشي از فرش يا موكت دچار سوختگي و زردي شده باشد كه بسيار ظاهر بدي ايجاد مي كند . در اين مطلب مي توانيد تا حدود زيادي اين مشكل را از بين ببريد.

برطرف كردن سوختگي فرش و موكت

سوختگي فرش با اتو

اگر مقدار سوختگي كم بود و فقط ايجاد لك روي موكت يا فرش كرده بود مي توانيد از يك پياز استفاده كنيد آن را پوست بگيريد و به دو نيم كنيد و پياز را روي لكه بگذاريد سپس با آب سرد بشوييد تا لك زرد از بين برود. اگر سوختگي فراتر از يك لك زرد باشد و يك سوختگي سطحي روي فرش ايجاد شده باشد از ريش تراش استفاده كنيد. اگر سوختگي عميق باشد بايد آن را رفو كنيد و براي اين كار بايد از قاليشويي بخواهيد كه آن را درست كند. اگر موكت باشد مي توانيد با كاتر آن قسمت را ببريد و موكت جديد جايگزين كنيد.

سوختگي فرش با سيگار

اگر فرش شما در ارتباط با يك سهل انگاري با سيگار سوخت ابتدا با يك كاغذ سمباده سطحي از فرش را كه آسيب ديده است را بسابيد. در مرحله بعد از جاروي برقي استفاده كنيد و قسمت هاي كه سابيده ايد و جدا شده را تميز كنيد. اگر مقداري سياهي باز هم روي فرش مانده است مي توانيد با نوك يك قيچي با احتياط و حوصله از روي پرز و بافت فرش قيچي كنيد. فرش را بررسي نماييد تا مطمئن شويد كاملا درست شده است اگر باز هم اثري از سوختگي روي آن ديديد مي توانيد با استفاده از محلولي تركيب شده از يك قسمت آب اكسيژنه و ده قسمت آب با يك پارچه روي لكه را تميز كنيد در اين كار ابتدا سطح بيروني و سپس بافت داخلي فرش را تميز كنيد. در انتها محل لكه را با آب بشوييد و خشك نماييد.

بيشتر بخوانيد : قاليشويي هنگام

سوختگي فرش با قابلمه

با توجه به اين كه سوختگي فرش چقدر باشد و در چه حدي، مي توانيد از روش هاي قبل استفاده كنيد. اگر سوختگي خيلي خفيف باشد و در حد يك اثر قابلمه روي فرش بدون تغيير رنگ باشد مي توانيد از يك تكه يخ براي برگردندان فرش به حالت قبلي استفاده كنيد. بعد از اين كار مي توانيد پرزهاي فرش را شانه بزنيد و آثار سوختگي را از بين برده و فرش را دوباره استفاده كنيد.

سوختگي فرش با زغال

براي رفع سوختگي فرش با زغال مي توانيد از روش برطرف كردن سوختگي با سيگار استفاده كنيد و بعد از كوتاه كردن پرزهاي فرش كه دچار سوختگي شده اند آن قسمت را با يك لايه ضخيم شامپو فرش بپوشانيد و صبر كنيد تا كاملا خشك شود سپس جارو برقي بكشيد.

سوختگي فرش با شمع

اگر شمع داغ روي فرش ريخت سريع براي پاك كردن سوختگي اقدام كنيد براي شروع با يك دستمال يا پارچه كتان شمع آب شده را خشك كنيد. توجه داشته باشيد كه نبايد دستمال را روي فرش بماليد و فقط روي جايي كه شمع ريخته فشار دهيد سپس محل لكه را با مايع ظرفشويي و آب تميز نماييد. اگر شمع خشك شده است با يك قاشق سوختگي روي موكت پرزدار را بتراشيد سپس يك پارچه سفيد روي آن بگذاريد و با حرارت كم اتو كنيد زماني كه موم كاملا جمع شد و به دستمال چسبيد دستمال را برداريد.

منبع : ايلنا


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۸ دى ۱۴۰۱ساعت: ۱۰:۳۲:۱۵ توسط:ادمين موضوع: نظرات (0)

رييس مركز ملي فرش ايران: عرضه تخم نوغان و پيله وارداتي از پرداخت ماليات معاف مي‌شود

به گزارش روابط عمومي مركز ملي فرش ايران به نقل از ايرنا، رييس مركز ملي فرش ايران، فرح ناز رافع روز پنجشنبه در جمع قاليبافان شهرستان تربت‌حيدريه افزود: با همكاري وزارت جهاد كشاورزي، سازمان نوغانداري و البته مصوبه مجلس شوراي اسلامي خواهيم توانست اين قدم مهم را براي عزيزان دست اندركار فرش ابريشم و هنرمندان صنايع دستي برداريم.

وي گفت: نگاه دولت به موضوع فرش و به خصوص فرش ابريشم حمايت از "زنجيره توليد" است، بطوريكه بتوانيم به شيوه‌هاي مختلف از كليه دست اندركاران توليد فرش حمايت كنيم تا شاهد پايين آمدن هزينه‌هاي توليد و به تبع آن افزايش سود صادراتي باشيم.

رافع تصريح كرد: وزارت صمت همچنين به دنبال حمايت و توسعه صنايع جانبي از يك سو و نيز ايجاد تحول در شيوه‌هاي بافت فرش ايراني از سنتي به مدرن با كمك شركت‌هاي دانش بنيان و معاونت فناوري رياست جمهوري است كه اكنون در برخي شهرها از جمله يزد نمونه آن را شاهد هستيم.

رييس مركز ملي فرش ايران همچنين به چالش‌هاي حوزه فرش توليدي ايران اشاره و اظهار كرد: يكي از مشكلات ما موضوع تولي‌گري اين كالاست كه وزارت ميراث فرهنگي و نيز وزارت جهاد مدعي آن هستند، حال آنكه متولي فرش در قديم وزارت جهاد بود اما بر اساس مصوبه سال ۸۲ شوراي عالي اداري كشور موضوع به وزارت بازرگاني سپرده شد و بعد از ادغام آنها نيز چون فرش هم جنبه اقتصادي و هم جنبه بازرگاني دارد، در اختيار وزارت صمت قرار گرفت.

وي اظهار كرد: مشكل دوم ما بحث بيمه دست اندركاران فرش دست‌باف است و اكنون از مجموع ۲ ميليون نفر بافنده فرش تنها ۲۳۰ هزار نفر تحت پوشش بيمه تامين اجتماعي و تعدادي هم تحت پوشش بيمه عشايري هستند ولي به دنبال پوشش ۱۰۰ درصدي دست اندركاران هستيم.

به گزارش ايرنا، رييس اتحاديه فرش تربت‌حيدريه نيز در اين نشست گفت: اكنون سه هزار و ۱۳۰ نفر بافنده فرش در اين شهرستان فعاليت دارند كه در قالب ۱۲ شركت مشغول توليد فرش هستند.

حسن سلطاني افزود: يكي از مشكلات اعضاي صنف در تربت حيدريه قطع شدن بيمه برخي همكاران است كه از سال ۹۴ تاكنون نزديك به ۶۰۰ نفر قطع همكاري شده اند كه به دنبال جايگزيني بيمه عشايري به جاي بيمه تامين اجتماعي هستيم.

وي همچنين گفت: در قالب يك تفاهم نامه با دانشگاه آزاد اسلامي تربت‌حيدريه، اكنون رشته فرش دستباف در مقطع كارشناسي اين دانشگاه ايجاد شده است و اميدواريم شاهد تحول و نوآوري در شيوه‌هاي بافت و تحول آن از سنتي به مدرن باشيم.

بيشتر بخوانيد : قاليشويي آپادانا


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۷ دى ۱۴۰۱ساعت: ۱۰:۵۵:۱۸ توسط:ادمين موضوع: نظرات (0)

فرش وينتيج و مدرن چه تفاوت ها و شباهت هايي با هم دارند؟

فرش‌هاي ماشيني داراي طرح‌ها و رنگ‌هاي متنوعي هستند كه اسامي خاص خود را دارند. اما اخيراً نام «فرش وينتيج» بسيار بر سر زبان‌ها افتاده است. ممكن است شما نيز نام فرش وينتيج را شنيده باشيد و بخواهيد بدانيد كه اين نوع فرش‌ها دقيقاً چه ويژگي‌هايي دارند و براي چه نوع دكوراسيوني مناسب هستند. به همين خاطر در ادامه به بررسي فرش وينتيج و تفاوت آن با ساير فرش‌هاي مدرن خواهيم پرداخت. بنابراين اگر در آستانه خريد فرش مدرن هستيد، با افزايش آگاهي در مورد فرش‌هاي وينتيج مي‌توانيد خريد فرش وينتيج را به يكي از گزينه‌هاي خود براي تغيير دكوراسيون منزل تبديل كنيد. پس با ما همراه شويد.

فرش وينتيج چيست؟
فرش وينتيج «Vintage rug» به معناي «فرش كهنه‌نما» است. فرشي كه در نهايت مدرن بودن، نشانه‌اي از كهنگي در آن ديده مي‌شود. حتماً توجه كرده‌ايد كه فرش‌هاي قديمي وقتي كهنه مي‌شوند، رنگ آن‌ها تغيير مي‌كند و در برخي از قسمت‌هاي فرش نيز رنگ‌ها به كلي ناپديد شده و صرفاً جاي خالي و سفيدي از خود به‌جاي مي‌گذارند. برخي از فرش‌ها نيز در اثر كهنه شدن، تار و پور آن‌ها دچار مشكل شده و خط‌هايي كه بافت آن‌ها از بين رفته، به‌صورت رگه‌هايي بدون رنگ ديده مي‌شوند. همه اين آثار كهنگي را مي‌توان در فرش‌هاي مدرن وينتيج مشاهده كرد. درواقع طراحان فرش مدرن با ايده گرفتن از فرش‌هاي كهنه‌، طرح جديدي از فرش را ايجاد كرده‌اند كه البته مورد استقبال بيشتر افراد نيز قرار گرفته و هم‌اينك به‌عنوان يكي از فرش‌هاي مشهور طرح مدرن در ليست خريد فرش مدرن افراد جاي گرفته است!!

فرش وينتيج و مدرن چه تفاوت‌ها و شباهت‌هايي با هم دارند؟
وقتي حرف از خريد فرش مدرن مي‌شود، در بين فرش‌هاي مدرن مي‌توان به خريد فرش وينتيج نيز فكر كرد. اما ممكن است اين سؤال براي برخي از افراد ايجاد شود كه فرش وينتيج چه شباهت‌ها و تفاوت‌هايي با ساير فرش‌هاي مدرن دارد؛ در بيان اين موضوع مي‌توان گفت:

فرش‌هاي مدرن داراي طرح‌هاي جديدي هستند كه در گذشته از اين طرح‌ها وجود نداشت، بلكه اخيراً به خط توليد دستگاه‌هاي بافت فرش اضافه شده‌اند. در اين بين فرش‌هاي وينتيج يا كهنه‌نما نيز قبلاً وجود نداشتند، بلكه به‌عنوان فرش‌هايي جديد و مدرن در كنار ساير طرح‌ها در دستور كار بافت دستگاه‌هاي بافت فرش قرار گرفته‌اند.
فرش‌هاي مدرن داراي طرح‌هاي جديد و رنگ‌هاي جديدي هستنيد كه طرح و رنگ آن‌ها در فرش‌هاي قديمي ديده نمي‌شود. براي مثال فرش‌هاي مدرن بيشتر داراي رنگ‌هاي روشن با طرح‌هاي بسيار ظريف هستند كه نمونه آن را مي‌توان در فرش‌هاي 1200 و 1500 شانه مشاهده كرد.
يكي از تفاوت‌هاي فرش وينتيج با ساير فرش‌هاي مدرن در اين است كه برخلاف ساير فرش‌هاي مدرن در بافت فرش وينتيج از انواع رنگ‌هاي تيره و روشن براي ايجاد نماد كهنگي استفاده مي‌شود.
فرش‌هاي وينتيج مانند ديگر فرش‌هاي طرح مدرن در فروشگاه‌هاي فروش فرش عرضه مي‌شوند. چراكه با خريد فرش وينتيج مي‌توان مانند هر فرش مدرن ديگري، آن را با انواع دكوراسيون‌ها هماهنگ انتخاب كرد.
فرش‌هاي وينتيج مانند هر فرش با طرح مدرن ديگر مانند فرش‌هاي فانتزي داراي رنگ‌هاي و طرح‌هاي متنوعي هستند. بنابراين هركس بسته به نوع دكوراسيون يا رنگ موردنظر خود مي‌تواند فرش وينتيج مناسب با محيط خود را بيابد.
فرش وينتيج در رده مدرن‌ترين فرش‌ها قرار دارد. به همين خاطر گاهي بيشتر از فرش‌هاي مدرن فانتزي مورد توجه قرار مي‌گيرد.
معمولاً قيمت فرش وينتيج با قيمت فرش فانتزي برابر بوده يا تفاوت جزئي با آن دارد.

با مطالعه موارد فوق مي‌توان به شباهت‌ها و تفاوت‌هاي فرش وينتيج با ساير فرش‌هاي مدرن پي برد. بنابراين افراد مي‌توانند برطبق سليقه خود در بين فرش‌هاي مدرن فانتزي يا فرش‌هاي مدرن وينتيج به انتخاب طرح براي محل موردنظر خود بپردازند.

چگونه طرح وينتيج براي فرش ايجاد شد؟
هنر جلوه‌هاي مختلفي دارد. گاهي يك شيء نه چندان مرتب يا معقول در ذهن يك هنرمند مي‌تواند بسيار نفيس جلوه كند. در مورد فرش‌هاي وينتيج نيز همين اتفاق افتاده است؛ به طوري‌كه ديدن فرش‌هاي كهنه و رنگ‌ورو رفته در ذهن يك هنرمند طراح فرش به يك طرح مناسب تبديل گشته است كه مي‌توان تضاد رنگ‌ها در آن را به شكل محسوس‌تري به‌كار برد. ديدن يك فرش كاملاً نو با بافت مدرن اما با طرحي نخ‌نما مي‌تواند بسيار جذاب جلوه كند. درواقع در يك فرش وينتيج مي‌توان هم رنگ‌هاي مختلفي اعم از رنگ‌ قسمت‌هاي سالم فرش، قسمت‌هايي كه در اثر نور كم‌رنگ شده‌اند يا نخ‌نمايي تاروپود فرش را به‌شكلي هنرمندانه ايجاد كرد. اما معمولاً اين چند رنگي و چند دستگي در ساير طرح‌هاي فرش ديده نمي‌شود يا نمي‌توان آن را به‌راحتي ايجاد كرد.
فرش وينتيج و مدرن چه تفاوت ها و شباهت هايي با هم دارند؟

بيشتر بخوانيد : قاليشويي سليمان خاطر

چراكه معمولاً فرش‌هاي فانتزي داراي رنگ‌ها و طرح‌هاي مشخص و مرتبي هستند كه دستكاري آن‌ها چندان جالب نيست، اما ماهيت فرش وينتيج ايجاب مي‌كند كه بتوان در طرح اصلي يك فرش دخل و تصرف ايجاد كرده و بخش‌هايي از فرش را كلاً به يك رنگ خالص درآورد، ضمن اينكه ديگر قسمت‌ها داراي طرح باشند!!

چرا فرش‌هاي وينتيج طرفدارا زيادي دارند؟
به‌طبع خريد فرش وينتيج در ليست خريد فرش مدرن بسياري از خانه‌ها قرار دارد. به همين خاطر هر روزه شاهد طرح‌هاي جديد‌تري از وينتيج‌ها هستيم. اين محبوبيت و پرطرفداراي فرش وينتيج را مي‌توان در ساختار هنرمندانه و تابو شكنانه آن جست‌وجو كرد. به طوري‌كه بيشتر افراد وقتي به طرح‌هاي يكنواخت و مرتب انواع فرش‌هاي سنتي و مدرن نگاه مي‌كنند و به ناگاه چشم‌شان به فرش‌هاي وينتيج مي‌اُفتد كه در طرح آن‌ها خبري از يكنواختي ديگر فرش‌ها نيست، آن‌ها بلافاصله جذب فرش وينتيج مي‌شوند و آن را خريداري مي‌كنند. با توجه به اينكه قيمت فرش وينتيج نيز با قيمت فرش فانتزي تفاوت چنداني ندارد، بيشتر اوقات خريد فرش وينتيج بر خريد فرش مدرن در طرح‌هاي ديگر ترجيح داده مي‌شود!

منبع : جام جم آنلاين


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۴ دى ۱۴۰۱ساعت: ۰۹:۲۵:۰۰ توسط:ادمين موضوع: نظرات (0)

صادرات بيش از يك ميليون دلار فرش دستباف در استان قزوين

به گزارش شبكه اطلاع رساني راه دانا؛ مجيد برزگر در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادي صبح قزوين، درخصوص جايگاه فرش قزوين اظهار كرد: استان قزوين ظرفيت بسيار زيادي در زمينه توليد انواع فرش دستباف دارد به طوري كه در حال حاضر بيش از ۱۲۰ كارگاه به صورت متمركزو غيرمتمركز و همچنين درقالب واحدهاي پشتيبان و مستقل فعاليت دارند.

وي افزود: همچنين در استان قزوين تعداد بسيارزيادي كارگاه‌هاي خانگي در امر توليد فرش دستباف فعاليت دارند كه حدود ۵ هزار و ۸۰۰ نفر توسط سازمان صمت و اتحاديه مربوطه شناسايي شدند كه براي آن‌ها كارت ويژه قالي بافي صادر شده است.

معاون امور بازرگاني و توسعه تجارت سازمان صمت قزوين با اشاره به اينكه ۹۵ درصد قالي‌بافان استان را بانوان تشكيل مي‌دهند، بيان كرد: در حال حاضر حدود ۳ هزار و ۸۰۰ بافنده فرش دستباف در استان فعال هستند و تقريبا ۵۵ درصد توليد فرش استان، توسط قالي‌بافاني صورت مي‌گيرد كه در روستاها مستقر هستند.

بيشتر بخوانيد : قاليشويي سهروردي

سالانه بيش از ۶۰ هزار متر مربع فرش دستباف در قزوين توليد مي‌شود
برزگر تصريح كرد: پيش‌بيني مي‌شود با توجه به ظرفيت‌هاي استان، سالانه بيش از ۶۰ هزار متر مربع فرش دستباف در استان قزوين توليد ‌شود.

وي عنوان كرد: در زمينه فرش صنعتي هم ۲ واحد توليدي فعال داريم كه براي بيش از ۲۰۰ نفر اشتغال‌زايي كرده‌اند و سالانه بيش از يك ميليون متر مربع توليد فرش دستباف دارند كه علاوه بر تامين نياز استان، به ساير استان‌ها و برخي از كشورهاي صادراتي، صادرات نيز دارد.

معاون امور بازرگاني و توسعه تجارت سازمان صمت استان تصريح كرد: ايران بعد از كشورهاي هند، تركيه، مصر و پاكستان چايگاه پنجم را در صادرات فرش دستباف دارد.

برزگر با بيان اينكه صادرات فرش دستباف به صورت متمركز از طريق گمركات تخصصي انجام مي‌شود، ادامه داد: صادارت ايران حدود ۳۶ ميليون دلار بوده كه بر اساس برآوردها در استان قزوين طي ۸ ماهه امسال بيش از يك ميليون دلار صادارت فرش دستبافت انجام شده است.

وي در پايان گفت: در زمينه فرش صنعتي نيز به كشورهاي عراق، افغانستان، هند، آلمان، تاجيستان، عمان و قطر صادرات انجام شده است.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۳ دى ۱۴۰۱ساعت: ۰۷:۲۲:۰۵ توسط:ادمين موضوع: نظرات (0)

پول فرش زير پاي رقيبان منطقه اي ايران

محمدعلي محسني بندپي در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاري خانه ملت، در مورد سبقت گري تركيه در بازار بين المللي فرش از ايران، گفت: ايران هنوز وابسته به اقتصاد نفتي است و اين مسئله يعني عقب ماندن كشور در تمام حوزه‌ها از گردشگري گرفته تا صادرات اقلام كشاورزي و منابع دريايي كه هر كدام ضعف عملكرد مديران اجرايي را در كشور نشان مي‌دهد.

نماينده مردم چالوس، نوشهر و كلاردشت در مجلس شوراي اسلامي افزود: باور مسئولان بر اين نيست كه بتوانيم ظرفيت كشور را در تمام حوزه‌ها غير از صادرات نفت بالا ببريم؛ امروز كشوري همچون امارات به اين باور رسيده و توانست خود را از اقتصاد نفتي رها كند در حال حاضر اماراتي‌ها در رده هفتمين شهروندان ثروتمند در جهان قرار دارند چون توانستند از تك محصولي بودن خود را جدا كنند.

سرمايه گذاري بر روي ساير ظرفيت‌هاي كشور بايد باور تمام مسئولان باشد

وي در ادامه يادآور شد: سرمايه گذاري بر روي ساير ظرفيت‌هاي كشور بايد باور تمام مسئولان از قوه مجريه گرفته تا قوه مقننه باشد، توجه به ساير ظرفيت‌ها مي‌تواند چندين برابر نفت درآمدزايي داشته باشد، اگر به اين مهم توجه شود نه تنها فرش ايراني با شهرت جهاني گذشته خود قدرت مي‌گيرد بلكه شاهد اقتصادي پويا نيز خواهيم بود.

تحريم‌ها عليه ايران سودجويي كشورهاي ديگر را مهيا كرده است

سخنگوي فراكسيون مستقلين ولايي مجلس با اشاره به شدت تحريم‌ها و بهره گيري ساير كشورها از اين شرايط، تصريح كرد: در حال حاضر از شدت گيري تحريم‌هاي يكجانبه آمريكا عليه ايران گويا تمام كشورها سود مي‌برند، كشورهاي همسايه از خارج شدن ايران از بازارهاي جهاني همچون بازار فرش و ساير صادرات غير نفتي بهره مي‌برند.

دولت حمايت لازم براي صادرات محصولات غير نفتي داشته باشد

بيشتر بخوانيد : قاليشويي عباس آباد

محسني بندپي اظهار كرد: دولت اگر بتواند تسهيلات حمايتي صادرات غيرنفتي را براي توليد كنندگان داخلي مهيا كند و در كنار آن اقدام به رفع موانع صادرات محصولات غير نفتي كند بي‌ترديد تعارض منافع صادرات فرش نيز مورد بررسي قرار مي‌گيرد.

نايب رئيس فراكسيون گردشگري در مجلس شوراي اسلامي در پايان خاطر نشان كرد: سفيران ايراني، معاونت اجرايي امور خارجه و رايزنان اقتصادي ايران در ساير كشورها در اين دوران كه تحريم‌ها فرصتي براي سود جويي ساير كشورها مهيا كرده‌اند بايد تمام قد به ميدان بياند و كمك حال اقتصادي كشور باشند./

 

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۰ دى ۱۴۰۱ساعت: ۰۶:۴۷:۵۷ توسط:ادمين موضوع: نظرات (0)

با اين كالاي ملي ايران وام بگيريد!+ جزئيات

رئيس كانون سردفتران و دفترياران قوه قضائيه در رابطه با ثبت سند فرش در دفاتر اسناد رسمي گفت: يك سري موارد هم بود كه قابليت تنظيم سند در دفاتر را داشت كه فرش‌هاي نفيس و جواهرات از جمله اينها ست. اگر سرقت و يا مفقود مي‌شد، هيچكس نمي‌توانست فرش مسروقه را پيگيري كند اما وقتي ثبت شود، اين مشكلات حل مي‌شود. يك فرش يا جواهر وقتي ثبت رسمي با شناسه مشخص شود، هر اتفاقي برايش بيفتد قابليت پيگيري دارد. ضمن اينكه اگر داراي سند شوند مي‌توانند در قالب تضمين اخذ وام از مؤسسات مالي و بانك‌ها استفاده شود.اگر براي فرش ارزش گذاري شود كه در قالب سند رسمي انجام خواهد شد و مشخصات كامل فرش ثبت شود به عنوان وثيقه قابل دريافت است و حتي مي‌تواند به عنوان وثيقه دادگاه‌ها گذاشته شود. بحث بيمه هم هست كه قابليت بيمه شدن هم دارد.

خنداني ادامه داد: د ر حال حاضر هم تفاهم نامه‌اي در اين رابطه با مركز ملي فرش منعقد خواهد شد و ظرف چند وقت آينده اين موضوع به بهره برداري مي‌رسد. مقدمات اين اتفاق انجام شده و نمونه سند فرش با همكاري سازمان ثبت تهيه شده و به زودي اجراي گسترده مي‌شود.

بيشتر بخوانيد : قاليشويي بلوار بهار حكيميه

خنداني در خصوص آخرين وضعيت نقل و انتقال سند خودرو گفت: همه ما بايد در چارچوب و در مدار قانون باشيم ودر اين رابطه ماده ۲۹ قانون تخلفات راهنمايي و رانندگي بايد اجرا شود كه متأسفانه نمي‌شود. طبق اين قانون تنظيم سند بايد در دفاتر انجام شود اما هدف قانون گذار اكنون محقق نمي‌شود و متأسفانه به سمت و سويي كه نبايد، بردند. بخشنامه‌هايي صادر شد و آرايي از ديوان عدالت اداري مطرح شد كه اصلاً ربطي به دفاتر نداشت و با توسل به برخي بخشنامه‌ها و تمسك به برخي آرا، قانون ناديده گرفته شد.

رئيس كانون سردفتران و دفترياران قوه قضائيه ادامه داد: در اين مدت كم كه اين رويه خارج از دفاتر انجام مي‌شود، مشكلاتي را براي افراد ايجاد كرده است و در آينده اين مشكلات بيشتر مي‌شود. سياست ما اين است كه سند خودرو بايد در دفاتر باشد و اگر قانون تغيير كرد ما تابع قانون هستيم اما تا زماني كه قانون به قوت خود باقي است، همه ساز و كارهاي مربوط به سند خودرو بايد در دفاتر انجام شود.

در رابطه با هزينه‌هاي اين كار ما اعتقاد داريم كه بايد هزينه‌ها براي مردم كاهش يابد و قانون گذار بايد هزينه‌هاي دولتي تنظيم اسناد را كاهش بدهد تا مردم دچار مشكل نشوند و اينكه دوبار مراجعه را قبول نداريم و نبايد مردم اذيت شوند.در اين رابطه پيشنهاداتي به دولت داديم كه در حال پيگيري آنها هم هستيم معاونت حقوقي و وزير دادگستري جلساتي داشتيم.

منبع گسترش نيوز


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۸ دى ۱۴۰۱ساعت: ۰۹:۰۱:۵۷ توسط:ادمين موضوع: نظرات (0)